Storleksguide

Annika Gustavsson skapar smycken att bära livet ut. Oavsett om du köper en ring ur någon av hennes egna kollektioner eller en speciell designad vigselring är det viktigt att det blir rätt storlek. Det finns därför några saker man bör tänka på – till exempel blir fingrarna ofta något svullna under varma sommardagar, medan de blir smalare under vintern. Fingrarna kan också bli större på kvällen. Tänk som så att du ska välja en ringstorlek som ska vara tillräckligt stor för att kännas bekväm när fingret är som störst, men utan att du ska behöva oroa dig för att tappa den under kallare dagar.

Vi hjälper dig gärna prova ut just din ringstorlek, och har många sätt att hitta rätt för just dig. Du kan också själv ta reda på vilken storlek du har. Det enklaste sättet är att använda dig av en ring som du trivs med och som sitter bra. Dock är det viktigt att tänka på att den bör vara ungefär lika bred som den ring du vill köpa. Mät diametern på ringen du har hemma – då har du ringens storlek! Du kan också mäta omkretsen på det finger som ska prydas av ringen för att få fram storleken.

Tänk på att:
  • Storleken kan variera utifrån temperatur och tid på dygnet.
  • En bredare ring kan kräva en något större storlek än en smalare.
  • En ring med en större sten får gärna sitta lite tightare, så att stenen får skina ordentligt på sin plats och inte snurrar runt och hamnar i skymundan.
  • Ska du bära fler ringar på samma finger är det bra om de matchar i storlek.
  • Ju fler ring du har på fingret desto tajtare blir det