Ringar förlovning - hur gör man?

Ringar förlovning - hur gör man?

Förlovning är en av livets stora händelser.

Det är en symbol för kärlek och ett löfte om framtiden. Och självklart vill man hitta den perfekta förlovningsringen för att fira ögonblicket. Men hur går man egentligen tillväga när man ska välja förlovningsring? Här är några tips:

Bestäm budget

Förlovningsringar finns i många olika prisklasser. Diskutera därför tidigt vad ni har råd att lägga på ringen. Ha en realistisk budget så att ni hittar något fint inom detta spann.

Välj metal

De vanligaste metallerna för förlovningsringar är guld (vitt, gult eller roséguld), platina och titan. Tänk på vilken metal som passar bäst utifrån smak, hudkänslighet och budget. Guld i 18 karat är en klassisk standard.

Stil och design

Det finns många olika ringstilar - med solitär, sidefstenar, infinity-motiv, med mera. Ringen bör spegla din partners personlighet. Överraska eller involvera din partner i valet beroende på vad ni tycker passar er bäst.

Storlek

Var noggrann med storleken så att ringen sitter bra och behåller rätt form. Mät diskret din partners ringfinger eller be om hjälp av en smyckesbutik. Ofta behöver storleken justeras något.

Sten och slipning

För diamanter, tänk på de 4C - carat, färg, klarhet och slipning. Hitta en kombination av storlek och kvalitet inom budget. Andra stenar som safirer eller briljanter är också vackra alternativ.

Gravering

Personlig text inuti ringen är ett fint minne. Överväg initialer, datum eller ett kort meddelande. Det blir ett moget sätt att personifiera ringen.

Förlovningen är starten på en spännande tid i livet. Ta dig tid att hitta den perfekta ringen som ni båda älskar, så blir det ett minne för livet!

Hör gärna av er till oss om ni har frågor kring detta.